Bijna weekend….

Bijna weekend….

Vanmorgen toen ik net wakker was keek ik naar buiten en het was al lekker zonnig..
Dus snel er uit en voor het gemak even een joggingbroek aan met een t-shirt, zodat ik eerst Terra kon redden want die was weer uitgehongerd.. hahaha

Rond 8:45 ging de deurbel.. ik verwachtte niemand, maar rende toch even de badkamer eerst in om mijn haar een beetje in model te krijgen..
Vrijwel meteen ging de bel weer, en NOG een keer, en nog een keer, en ineens werd er ook met de brievenbus geklepperd..
Ik kom al!!” riep ik.. mij afvragend welke idioot er zo bezig was om mij zo snel mogelijk de deur te laten openen. Ik deed de deur open en er stond een grote vent die me meteen vertelde dat hij van de kringloop winkel was en een bed kwam brengen… “oohhhh ,vandaar al die paniek aan de deur, en je staat nog op het verkeerde adres ook“.
De man keek mij ongeloofwaardig aan en ik vertelde dat hij op de etage boven mij moest zijn, en dat mijn labiele buurvrouw die er pas woonde het erg moeilijk scheen te vinden om aan te geven om door te geven dat ze op de 1e etage woonde..
De man glimlachte vriendelijk en verontschuldigde zich.. “ik heb het ook veel te druk” zei hij en dan ben ik wel eens ongeduldig.
Ik legde hem uit dat de kortste weg nu de brandtrap was, en dat hij het bed eventueel via het portiek zelfs met de lift naar boven kon brengen… Hij bedankte me en liep weg..

Ik was toe aan koffie.. maar ik heb geen koffiepads in huis. Dus dan maar thee, met aardbeiensmaak, ook lekker!
Terra zat netjes bij de achterdeur met een volgegeten buikje en keek me aan alsof hij al uuuuuuuuren had zitten wachten tot ik de achterdeur open deed… dus die mocht meteen naar buiten.

Een uurtje later ging de bel weer, ik dacht dat het misschien de bovenbuurvrouw zou zijn die mijn hulp kwam vragen met haar bed, want aan al het gebonk te horen was ze daar lekker mee aan het klooien..
Ik nam mij voor om met een zo vriendelijk mogelijk gezicht “nee” te zeggen, en meteen uit te leggen dat ik  sinds zij er woont eerst gedoe met de gemeente kreeg omdat zij haar inschrijving verkeerd had gedaan en toen Eneco aan de telefoon kreeg om het contract van mijn ketel over te sluiten naar de nieuwe bewoner. Daarna de dieren bescherming aan de deur kreeg die haar zochten omdat ze op internet had geschreven hoe ze haar kat opvoedde en mensen dat hadden gemeld bij de dierenbescherming omdat dat mishandeling was en daarna ook nog de politie die af kwam op een melding van haar omdat er een zwerver in het portiek liep.. ( Sinds ik zoals de meeste van jullie op mijn facebook hebben gelezen hoe ik haar toesprak en verzocht niet meer met de meest rare klachten en excuses dagelijks voor mijn deur te staan is ze niet meer geweest)

Maar…….. het waren 2 werklieden, ze vertelden dat er renovaties gaan plaatsvinden in de badkamers.. ( is de mijne eindelijk pas over geschilderd! )  en vroegen of ze mij wat dingen mochten vragen.
Tuurlijk” zei ik, en ik nodigde ze uit om binnen te komen… ze wilden alle 2 graag wat fris dus ik schonk 2 cola’tjes in, Terra kwam even binnen, gaf ze alle 2 een koppie, en liep weer naar buiten.

Volgens andere mensen die ze hadden gesproken zitten er in de woningen op de begane grond geen luiken naar de kruipruimte want er is geen kruipruimte en ook geen riool!
Hahahaha, weet ik meteen hoe intelligent sommige buren zijn 😉 En ik vertelde dat we die wel degelijk hebben.
Die luiken zitten echter niet op de meest handige plaatsen, 1 zit vlak bij de achterdeur, 1 in het midden van de keuken vloer, en 1 in de slaapkamer. Dus als je een mooi laminaatvloertje hebt dan kom je daar nooit meer bij.
Ik vertelde ook dat ik bij mij gewoon vrij makkelijk het vinyl een stuk opzij kan halen en dan in mijn kruipruimte kan, dat al mijn bekabeling daar ook loopt, en dat ik een tijd geleden regelmatig onder de vloer moest vanwege de ratten die er zaten… Ik liet ze op tv foto’s zien van mijn kruipruimtes, zodat ze zagen hoe de leidingen liepen.. en heb die foto’s naar hun werk gemaild… De mannen bedankte voor de cola en uitleg en vroegen of ALS ze gingen beginnen, het goed was om aan mijn kant eerst te beginnen . Dat vind ik natuurlijk prima!!

En nu ben ik lekker met alle ramen open mijn huishouden aan het doen, lekker muziekje erbij, en dan straks weer samen van het weekend genieten met Josje!

Prettig weekend allemaal !

-X-

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *